Mlékárna

mlekarna2

mlekarna2012_55

V mlékárně se denně zpracovává cca 6 tis. litrů mléka na více než patnáct druhů mléčných výrobků jako je čerstvé pasterované selské mléko, čerstvé sýry, čerstvý jogurt, jogurtové a syrovátkové nápoje, tvaroh a tvarohové krémy, čerstvé máslo a balkánský sýr. Do roku 2010 se firma věnovala pouze výrobě balkánského sýra, kterého vyráběla cca 40-50 tun měsíčně. V roce 2010 však byla provedena zásadní transformace sortimentu a způsobu prodeje, a to spuštěním projektu „Mléko z farmy“, jehož prostřednictvím dnes prodáváme téměř celou produkci.

Mléko z farmy je společným projektem naší farmy a farmy Ing. Jana Millera. Zatímco na Millerově farmě ve Svrkyni se mléko nadojí, v naší mlékárně v Radonicích je za přísných hygienických parametrů zpracováno na konečné výrobky a pomocí vlastních aut distribuováno ke spotřebitelům. Další námi zpracovávané mléko pochází ze soukromých farem rodiny Švarcových z Třebusic, Roubíčkových ze Staré Boleslavi a Strnadových z Rostoklat.p1040364Každý týden naše rozvozová auta na více než 1.500 prodejních zastávkách obslouží okolo 15 tisíc zákazníků.

V roce 2012 byly vyrobeny výrobky téměř za 50 mil. Kč z 2,2 mil. litrů mléka. Provoz mlékárny je pod stálou veterinární kontrolou a plně vyhovuje všem standardům EU.

Firma má zaveden a důsledně uplatňuje systém kritických bodů HACCP, v roce 2003 obdržely výrobky „Radonický Balkán“ a „Balkánský sýr v slaném nálevu“ národní značku kvality KLASA.

V roce 2013 byla mlékárna oceněna nadací Comenius jako jedna ze 100 nejlepších českých firem v oblasti „Zemědělství a potravinářství“.

V roce 2014 získala mlékárna ocenění Firma roku 2014 ve Středočeském kraji a spolu s dalšími krajskými vítězi postoupila do celostátního finále. (O soutěži Firma roku)